Lækker kage
Verdens bedste er en klassiker her i skandinavien og da det er weekend, så er der intet bedre end at tilbringe weekenden på at bage en lækker kage.
Kagen har en dobbelt bund bestående af en sukkerbund og en marengs bund. Du kan fylde kagen med næsten alt hvad du vil.
Nogle vælger en vanillecreme, andre foretrækker flødeskum, helst med bær eller frugt.
Se mere nedenfor:
Denne opskrift fra den svenske blogger Lindas Bakskola er nu blevet det nye på internettet og har du noget sødt i weekenden, så har du opskriften her:
- Sukker Bund
- 5 æggeblommer
- 100 gram smør (stuetemperatur)
- 1 ½ kop sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 teskefulde bagepulver
- 2 dl hvedemel
- Mælk
- Marengs
- 5 æggehvider
- 2 ½ kop sukker
- Topping
- 2 spsk mandelchips eller hakkede mandler
- 3 dl creme
- Friske bær
Sådan gør du:
Bundene:
Sæt ovnen til 150 grader. Adskil blommen og hviden i dine æg. (Blommen er til sukkerbunden, og hviden er til dine marengs.)
2. Sukkerbund:
Pisk smør og sukker luftigt sammen. Tilsæt æggeblommer og pisk. Tilsæt resten af ingredienserne og bland sammen til en jævn omrøring.
3. Spred det hele på en bageplade med bagepapir
4. Marengsbund:
Pisk æggehviden til den er luftig. Tilsæt sukker og pisk indtil det bliver en fast hvid masse.
5. Spred massen som lag over sukkerbunden.
6.Knus mandler over
7. Bag bunden i ovnen i ca. 30 minutter. Lad bunden afkøle bagefter på bagepladen.
8. Samling:
Opdel bunden i to dele på tværs. Pisk fløden og spred den. Tilsæt friske bær og sæt den anden bund over.
Og voila du har en super lækker kage!
Læs også: “Er konen utro?”
Start reklamen for at se videoen